KZ

Lvice doma padly, další zápas v neděli

19.04.2024
Lvice v domácím prostředí prohrály 56:86 a KP TANY Brno se ujalo vedení série o bronz 2:0.

Lvicím to dneska nesedlo a hlavně nepadlo. Celková úspěšnost střelby činí pouze 30% oproti 50% úspěšnosti KP Brno, které dnes měly šťastný den.

I když Lvice vstřelily první koš utkání z ruky Vojtíkové, pak už Lvice prohrávaly a skóre první čtvrtiny bylo +7 pro KP (12:19). Ve druhé čtvrtině se Lvice dokázaly vrátit na ztrátu pouze 4 bodů po úspěšné trojce Zeithammerové, ale poté otěže převzaly opět hráčky KP Brno a na poločasovou přestávku odcházely téměř s 20 bodovým rozdílem (26:47). Ve třetí čtvrtině si KP udrželo vysoké vedení a nedalo Lvicím šanci se vrátit do zápasu. KP v průběhu utkání vedlo až o 30 bodů, což se Lvice snažily zredukovat, ale na dnešní rozjeté KP to bohužel nestačilo.

Lvice dnes odchází s porážkou 56:86. KP Brno je tak jednu výhru od bronzových medailí. Zápas se uskuteční v neděli v 10:30 ve SH Vodova v Brně.

Lvice nic nevzdávají a v Brně budou bojovat o návrat série na domácí palubovku.

Nejlepší střelkyně Lvic: K. Čuperková (#11) 15 bodů, P. Effangová (#32) 10 bodů, K. Zeithammerová (#1) 9 bodů, K. Vojtíková (#14) 8 bodů

Hodnocení zápasu:

Miroslav Volejník (hlavní trenér):

‚‚Nám dneska nevyšlo vůbec nic. My jsme si říkali o určitých chybách, které jsme dělali v Brně, hlavně na doskoku a v obranné činnosti. A dneska si myslím, že to bylo ještě horší. Hlavně ten první poločas, 47 bodů od Brna. Tam jsme vůbec neplnili ty věci, které jsme si řekli a absolutně nám odešla střelba z dlouhé vzdálenosti. V druhém poločase se to zlepšilo. Byl tam úsek, kdy jsme soupeře tlačili, holky začaly opravdu makat v obraně a padly nám i nějaké trojky, ale už bylo pozdě. Brno si to pohlídalo a odehrálo opravdu dobrý zápas s vysokou úspěšností střelby. Ale uvidíme v neděli v Brně, budeme se ještě snažit sérii otočit."


Kristýna Čuperková (#11):

‚‚Myslím, že jsme odehrály 2 rozdílné poločasy. Ten první se nám vůbec nepovedl, dostaly jsme téměř 50 bodů a ani jsme neplnily to, co nám trenér řekl. Obrana byla taková, že spíš nebyla. Zase nám hodně útočně doskakovaly, co jsme si také řekly, aby se nám nestávalo. V druhém poločase jsme přitlačily a už to bylo lepší, ale KP Brno mělo velký náskok a my už jsme s tím nedokázaly nic udělat."