K. Zavázalová & S. Fišerová

Lvice mají za sebou poslední přípravné zápasy před ligou

24.09.2023
Poslední přípravné zápasy a teď už se pojede na ostro.

Lvice odehrály poslední přípravný turnaj, který hostila polská Wroclaw. Přinášíme Vám výsledky obou utkání a ohlasy Petra Bálinta a Týnky Čuperkové na turnaj a zároveň o jejím návratu na palubovku.



Ohlasy k turnaji:

  • Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚Obě utkání v Polsku byla proti velice kvalitním týmům, které budou v nadcházející sezóně hrát v evropských soutěžích. V prvním utkání proti Ślęza Wrocław jsme začali velice vlažně a hned první čtvrtina rozhodla o vývoji celého utkání. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší a Ślęze jsme byli vyrovnaným soupeřem. Druhý zápas byl asi náš nejlepší z celé přípravy. Podali jsme velice koncentrovaný a bojovný výkon, což je doufám dobrý příslib k začátku nové sezóny."

  • Kristýna Čuperková (č. 11):

1. Jak hodnotíš turnaj v Polsku?

‚‚Turnaj v Polsku byla určitě dobrá prověrka před začátkem sezóny. Je vždycky fajn si zahrát se zahraničními týmy, se kterými se normálně nepotkáváme. Oba polské týmy byly kvalitní. V prvním zápase se nám nepovedl vstup do utkání a soupeř se nám rychle vzdaloval. Druhé utkání bylo z naší strany určitě lepší a dokázali jsme si, že jsme konkurenceschopní."

2. Jak dlouho trvala Tvá pauza po zranění?

‚‚Poslední zápas jsem odehrála vloni na konci října, takže necelých 11 měsíců."

3. Odehrála si své první zápasy - jaké to je po tak dlouhé době?

‚‚Já jsem hlavně ráda, že jsem vůbec mohla nastoupit. Bylo to fajn, ale taky trochu nezvyk. Od doby, co jsem nastoupila naposledy, se toho hodně změnilo. Ať už trenér, hráčky nebo i systém hry, který chceme hrát. Ještě si budu muset zvyknout, ale věřím, že s každým dalším zápasem to bude lepší a lepší."

4. Je po posledním přípravném zápase. Těší se Lvice na ligu?

‚‚Určitě! Příprava byla dlouhá a odehráli jsme docela dost zápasů, takže myslím, že se všichni těšíme až sezóna začne. Je taky fajn, že letos nás čeká i nadstavba, takže zápasů bude více."

5. A jedna tajná informace pro fanoušky - kdo bude kapitánkou pro sezónu 2023/2024?

‚‚Stejně jako v loňském roce je kapitánkou Klára Vojtíková. A pokud by nebyla na zápas k dispozici, tak ji nahradí zástupkyně kapitánky Pamča Effangová."


Fotografie z turnaje najdete v záložce Fanzóna - Galerie.

Teď už se společně můžeme těšit na ostrý start Chance ŽB. Ve středu přivítáme na domácí palubovce Žabiny Brno a to v 18:30 hod.