K. Zavázalová

Týmy U12, U14 a U17 v akci

01.10.2023
Týmy U14 a U17 na domácí palubovce bodovaly. Tým U12 bohužel nestačil na tým z Litomyšle.

Začneme s týmem U17, který tento víkend odstartoval svou extraligu a hned na úvod přivítal jednoho z nejsilnějších soupeřů - Žabiny Brno. I přes rozpačitý a nervózní úvod se podařilo Lvicím zvítězit. Na vítěznou vlnu navázaly i v nedělním utkání proti KP Brno.

Hodnocení trenéra U17 Ondřeje Matýse:

‚‚Máme za sebou úspěšný první víkend. V sobotu nás čekal soupeř ze Žabin, který v této kategorii patří mezi nejlepší v tomhle ročníku. Vstup do zápasu nám úplně nevyšel, ale postupně jsme převzali otěže zápasu a hlavně na obranné polovině, která rozhodla o vítězi utkání. Nedělní zápas byl od začátku do konce zcela pod naší kontrolou. Tímto gratuluji děvčatům k úspěšnému vstupu do sezóny."

Hodnocení hráčky č.4 Domči Pencákové:

‚‚Myslím, že bychom měly zapracovat na komunikaci a obraně. Spoluhráčky hrály skvěle."



Hráčky U14 sehrály velmi rychlý a tvrdý zápas a v domácím prostředí porazily USK Praha 102:35. Svěřenkyně Jana Uhlíře měly utkání celou dobu pod kontrolou a své vedení pouze navyšovaly.

Skórující hráčky:

Fejksová (32 b.), Vaňková (18 b.), Mlejnková a Pencáková N. (12b.), Fialová (8 b.), Vejrová (5 b.), Pencáková S., Srchová, Pokorná (4 b.), Orjabincová, Koďousková (2 b.)

Hodnocení hráčky U14 č. 20 Sofči Pencákové:

‚‚Soupeř byl velmi tvrdý, a proto hlavním cílem bylo je porazit. Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale pak se nám to podařilo otočit. Dařilo se nám v útoku, ale v obraně máme trošku rezervy. Musíme zlepšit posuny, ale věřím, že jsme na dobré cestě."


Tým U12 bohužel nestačil na tým z Litomyšle a v obou utkáních prohrál. V prvním zápase jim vítězství uniklo pouze o 6 bodů (35:41) a ve druhém zápase o 16 bodů (45:61).


Všem Lvicím děkujeme za bojovnost a odehrané zápasy a budeme se těšit v dalším kole.