Martin Sýkora

Hradecké lvice nabírají kondici v prostředí Orlických hor

11.08.2022
Běhy a posilování v malebném prostředí Orlických hor. To je náplň týdenního soustředění hradeckého A-týmu. Tradičně pod dohledem trenérky Romany Ptáčkové se v prostředí Chalupy U Supa v Deštném připravují na nadcházející sezónu basketbalistky Sokola Hradec Králové.

Po loňské úspěšné sezóně a zisku bronzových medailí tým opustily Karolína Šotolová (KP Brno), Klára Marečková (ukončila kariéru), Elma Dautovich a Natálie Vlčková (KP Brno). Naopak novou tváří v týmu je rozehrávačka Kateřina Zeithammerová (USK Praha) a dorostenky Anna Brožová a Táňa Bartáčková.

„Prostředí Orlických hor nám už asi po třinácté poskytuje takřka domácí prostředí. Máme tu výborné zázemí, regeneraci, stravu i možnosti připravit holkám silové i vytrvalostní tréninkové jednotky. Cílem tohoto týdne je nejen nabrat fyzickou kondici, ale i utužit partu. Celý rok holky tráví společně v hale a na cestách, proto nám tenhle týden skvěle poslouží i jako teambuilding,“ shrnula náplň i cíl kondičního soustředění trenérka Romana Ptáčková.

A jak si užíváte letní přípravu jedna z posil Kateřiny Zeithammerové? „Jsem ráda, že jsem se mohla zapojit do týmu a hned naskočit do letní přípravy. Kombinace běhu a posilování mi vyhovuje, navíc v tak krásném prostředí to jde skoro samo,“ shrnula s úsměvem Kateřina Zeithammerová.

Po návratu ze soustředění čeká hradecké basketbalistky herní část přípravy v domácí hale Sokola HK, kterou plní i přípravné zápasy v Ostravě a Polsku.

Základní část ligy startuje 1.10., kdy se Hradecké lvice utkají na brněnské palubovce s týmem Žabiny Brno. První domácí utkání pak sehrají basketbalistky Sokola ve středu 5.10. proti osmému týmu loňské sezóny, hráčkám SBŠ Ostrava.