KZ

Shrnutí dosavadního působení týmů Lvic

23.12.2023
Jak si vedou týmy Hradeckých Lvic? A jak trenéři hodnotí dosavadní působení svých týmů?

ŽENY - trenér Peter Bálint, asistent: Miroslav Volejník

Tým žen prozatím odehrál 11 utkání a drží 6. místo v tabulce Chance ŽBL s bilancí 5 výher a 6 porážek. Do konce základní části jim zbývá odehrát 6 zápasů. Doma je čeká DSK Basketball Brandýs, KP TANY Brno a derby s Karou Trutnov. Na venkovní zápas pojedu do Prahy, kde se utkají s BLK Slavia Praha, také do Chomutova za Levharticemi a do Ostravy.


Hodnocení trenéra Bálinta:

‚‚V dosavadním průběhu sezóny se nám podařilo odehrát několik dobrých utkání a současně i několik utkání odehrát ne zrovna podle našich představ. Čehož zdárným příkladem je poslední utkání proti Slovance. V obranné fázi hry se pořád potýkáme s častými chybami, které nás pak připravují o lepší výsledky. Vzhledem k tomu, že jste kádr před sezónou výrazně omladili, tak výsledky jsou asi dle očekávání. Pevně věřím, že v dalším průběhu sezóny se naše výkony budou zlepšovat a ukážeme sílu a potenciál našeho týmu."


U19 - trenér Ondřej Matýs

Tým U19 má za sebou 12 zápasů z toho 11 výher a 1 prohru, a to na v Chomutově na půdě Levhartic. Aktuálně jim patří 1. místo v tabulce. Většinu svých zápasů odehrály na hřištích soupeřek, takže v druhé půlce bude mít převážně výhodu domácího prostředí.


U17 - trenér Ondřej Matýs

Tým U17 odehrál celkem 10 zápasů a ani jednou neprohrál, vévodí tak extraligové skupině B. V průběhu ledna dohrají základní část a poté dojde ke sloučení obou skupin extralig.

Hodnocení trenéra Matýse k U19 a U17:

‚‚Nejprve bych chtěl poděkovat holkám za práci při trénincích, které zúročujeme v utkání. Držíme se na předních příčkách, které by jsme moc rádi udrželi i po zbytek sezóny. Zároveň chceme nadále posouvat náš herní projev, jak na útočné, tak i obranné polovině. Děkujeme všem za podporu."


U15 - trenérka Kateřina Zavázalová, asistent: Peter Bálint

Tým U15 působí v Žákovské lize ve skupině C. Žádný zápas zatím neprohrál a vévodí tak skupině C. Do konce základní části jim zbývá odehrát 4 zápasy. Posléze bude následovat extraliga, kde dojde ke spojení nejlepších družstev ze skupin.

Hodnocení trenérky Zavázalové k U15:

‚‚Dosavadní působení hodnotím kladně. Jsem ráda, že jste zatím neprohrály, ale těžké zápasy nás teprve čekají. Ačkoliv má naše hra ještě rezervy, pracujeme na tom a naše hra se postupně zlepšuje. A to i díky spolupráci se zkušeným trenérem Bálintem. Ostřejší část v podobě extraligy teprve prověří naše schopnosti a dovednosti. Každé vítězství je pro nás hnací motor se neustále zlepšovat a zdokonalovat. Cílem je samozřejmě postup na MĆR."


U14, U13 - trenér Jan Uhlíř, asistenti: Karel Adamec, Adéla Hertíková

Tým U14 má dohranou základní část s bilancí 13 výher a 1 prohry. Nyní je čeká extraliga, která však nabídne velice atraktivní zápasy. Vzhledem k tomu, že v extralize, ve které jsou i mladé Lvice, se potkají s účastnicemi loňského MČR.

Tým U13 ve Smíšeném východočeském přeboru zatím drží 2. místo v tabulce hned za týmem BK Přelouč, která však má k dobru 2 zápasy.

Hodnocení trenéra Uhlíře k U14 a U13:

‚‚V našem ročníku je velká konkurence a já jsem moc rád, že jsme v U14 vyhráli svoji skupinu C. Nyní nás čeká extraliga, která bude podstatně náročnější. Většina našich soupeřek jsou účastnice MČR z minulé sezóny. Doufám, že udržíme konkurenceschopnost a popereme se o postup na MČR. Cíle pro obě kategorie jsou jasné, postupy na MČR. "


U12, U11 - hlavní trenér Dana Hroudná, asistenti: Luděk Hátle, Eva Horáková

Tým U12 si ve Smíšeném východočeském přeboru minižactva drží prozatím 6. místo s bilancí 2 výhry a 8 porážek. Tým odehrál spoustu vyrovnaných zápasů a v dalším pokračování se určitě štěstíčko překlopí na jejich stranu.

Tým U11 je aktuálně na 4. místě díky 4 výhrám a 8 prohrám. Děvčata jsou plná nadšení a nabírají velmi cenné zápasové zkušenosti, které určitě v dalším průběhu zužitkují.

Hodnocení trenérky Hroudné k U12 a U11:

‚‚V U12 zatím okupujeme 6. místo v tabulce v konkurenci chlapeckých týmů. Holky se snaží a v tréninku pracujeme na bojovnosti, útočnosti a sebevědomí, protože mají určitě na víc, než předvádějí. Kádr není moc široký, takže nás limituje každá nemoc nebo zranění. Stejný tým hraje i soutěž U13, což je pro nás skvělá škola, jelikož soupeříme opět víceméně s kluky a 3. místo není žádnou ostudou."

‚‚V U11 - 4. příčka v tabulce smíšeného přeboru vypadá hezký, ale konfrontace s dívčím týmem Studánky Pardubice v kvalifikaci na MČR je výpovědí toho, že holkám chybí zápasové zkušenosti z loňské sezóny. Na vysvětlenou: trénovaly, ale nehrály. Velká základna, aktivita a obrovský zájem se slibným začátkem do budoucna."


Děkujeme všem LVICÍM, trenérům, rodičům a fanouškům za neustálou přízeň a podporu.