SF & KZ

V pátek v 18:30 s Brandýsem

17.01.2024
V pátek v 18:30 hod sehrají Lvice v rámci Chance ŽBL domácí utkání proti týmu Brandýs nad Labem.

Poslední vzájemné utkání sehrály tyto týmy 20. 10. 2023 na půdě Brandýsa a hradecký tým vyhrál v poměru 59:71.

Tým pod vedení trenéra Kurucze aktuálně drží 8. místo v tabulce Chance ŽBL s bilancí 3 výhry a 10 porážek. V jejich posledním zápase porazily na domácí palubovce Trutnov o 10 bodů (68:58).

Jejich hru řídí velmi zkušená rozehrávačka Irena Vrančič z Bosny a Hercegoviny, dále americké trio - Kwanza Murray, Khiana Johnson, Leeza Chanel Burdgess. Zbytek kádru doplňují mladé i zkušené české hráčky.


Pro Lvice to bude první domácí zápas v roce 2024 a čeká je velmi zajímavá bitva. Každopádně v domácím prostředí neberou nic jiného než výhru.

Předzápasové komentáře:

  • Klára Vojtíková (#14, kapitánka týmu):

‚‚Zápas v Brandýse byl dlouho vyrovnaný. Máme problém podávat stabilní a vyrovnané výkony. Musíme se soustředit hlavně na tlak v obraně a vzájemnou spolupráci. To je podle mě klíč k úspěchu."


  • Peter Bálint (hlavní trenér týmu):

‚‚V pátek nás čeká zápas s družstvem, které vyhrálo dvě poslední utkání a jejich herní projev se v porovnání se začátkem sezóny zlepšil a to i díky příchodu další zahraniční posily - Johnson. Družstvo Brandýsa se opírá zejména o výkony zahraničních hráček. V zápase proti Ostravě se blýskla právě Murray 32 body. Proto v utkání bude důležité pohlídat si právě zahraniční hráčky a snažit se o vysoké tempo hry."


Přijďte podpořit LVICE v pátek 19. 1. do haly na Eliščině nábřeží. Zápas začíná přesně v 18:30 hod.