KZ

Lvice doma vyhrály a berou dva body

19.01.2024
Ve 14. kole Chance ŽBL narazily hradecké Lvice na tým z Brandýsa nad Labem. V domácím prostředí zvítězily 72:43.

Lvice si již v první čtvrtině vybudovaly náskok o 11 bodů. Po zbytek zápasu si vedení udržovaly, ale až v poslední čtvrtině dokázaly týmu z Brandýsa odskočit na téměř 30 bodů. Průběh zápasu zhodnotil trenér domácích Lvic Peter Bálint.

‚‚Jsem rád, že jsme doma vyhráli. Utkání rozhodla až poslední čtvrtina, kdy jsme hráli naši hru, hráčky byly ve všem důsledné a vybíhaly do protiútoků. Katka Zeithammerová svými trojkami prakticky rozhodla zápas. V útočné části jsme v průběhu zápasu udělali spoustu chyb. Obranná fáze byla dobrá až na nějaké momenty. Hned v úterý nás čeká další důležitý zápas v Praze se Slávií."



Velmi bojovný výkon předvedly Lvice zejména v obranné fázi. V závěrečné fázi zápasu převálcovaly soupeřky rychlými protiútoky a úspěšnou střelbou z dlouhé vzdálenosti.

Nejvíce bodů zaznamenala Katka Zeithammerová - 20 (z toho 6 trojek), Pamča Effangová - 16 bodů a Týnka Čuperková - 11 bodů.

Nejvíce doskoků má na svém kontě Marťa Pokorná - 10 (4 útočné + 6 obranných) a Klárka Vojtíková - 7 (3 útočné + 4 obranné).



Děkujeme všem fanouškům a fanklubu za vytvoření úžasné atmosféry v hale.

Další utkání čeká Lvice již úterý. Čeká je dohrávka Chance ŽBL v Praze se Slávií.