KZ

V úterý na Slávii a pak už FEDERÁLNÍ POHÁR

20.01.2024
V dohrávce 13. kole Chance ŽBL zamíří v úterý 23. 1. 2024 LVICE do SH Rokytka v Praze, kde sehrají utkání proti týmu BLK Slavia Praha. Utkání začíná v 18:00 hod.

V poslední vzájemném utkání, které se odehrálo 13. 10. 2023 v Hradci Králové, podlehly LVICE týmu Slavia 52:66.

Slavii momentálně patří v tabulce ŽBL 3. místo s celkovým počtem bodů 23 a bilancí 10 výher a 3 porážek. Poslední zápas sehráli v Trutnově a zvítězili vysokým rozdílem 50:86.

Mezi největší opory týmu patří zejména trio - Kateřina Suchanová, Daria Dubniuk a Alena Hanušová. Toto trio doplňují další bodové hráčky: pivotka Kateřina Rokošová, křídelnice Štěpánka Ježková a Natália Lukačková a na rozehrávce Eliška Žílová.



Tým Lvic určitě nečeká jednoduchá bitva, ale v Praze budou chtít bodovat a oplatit Slavii domácí porážku.

Předzápasové rozhovory:

Týnka Čuperková (#11):

‚‚Slavii se letos daří a čekám hodně těžké utkání na jejich palubovce. V této sezóně jsme už ukázali, že i s těžšími soupeři můžeme hrát vyrovnanou partii. Cílem je určitě vítězství."

Peter Bálint (hlavní trenér A týmu):

‚‚V úterý nás čeká dohrávka odloženého utkání se Slavií, která letos poskládala velice zkušený a kompaktní tým. Slavia předvádí velmi dobré výkony a to hlavně zásluhou Suchanové, Hanušové a Rokošové. Jsou velmi silné pod košem, a proto bude důležité, jak si pohlídáme doskok, jakou energii dáme do obrany a jak budeme spolupracovat v útoku."