KZ

Federální pohár 2024

24.01.2024
Československý pohár žen 2024 v Piešťanech na Slovensku!

HRADECKÉ LVICE se 26. - 28. ledna chystají na závěrečný turnaj, kde se čtveřice nejlepších týmů z Česka a čtveřice ze Slovenska utká o titul v Československém poháru.

V roce 2023 se tento turnaj konal na naší palubovce v Hradci Králové a LVICE obdržely nádherné 2. místo, když ve finále prohrál s tradičním rivalem Žabiny Brrno. Teď je čeká cesta do Piešťan.

Z ČR se na turnaji vedle LVIC budou prezentovat tyto týmy: KP TANY Brno, Žabiny Brno, Levhartice Chomutov a ze Slovenska týmy: Piešťanské Čajky, Slávia Banská Bystrica, ŠBK Šamorín a MBK Ružomberok.


Lvice se ve čtvrtfinále potkají s domácím celkem Piešťanské Čajky a budou usilovat o postup do semifinále.

PIEŠŤANSKÉ ČAJKY

Tým Čajek pod vedením trenéra Petra Jankoviče momentálně vévodí nejvyšší ženské basketbalové lize (Niké Extraliga ženy) s celkovou bilancí 13 výher a 1 prohry. Kostru týmu tvoří pětice zahraničních hráček: Evita HERMINJARD, Bérengére Biola DINGA-MBOMI, Keshunan Lashun JAMES, Ana MANDIČ a Andjelika MITRASHINOVIKJ. Dále tým doplňují vedle velezkušené Anny JURČENKOVÉ mladé a talentované slovenky: Radka STAŠOVÁ, Nataša TAUŠOVÁ, Alexandra Sophia CHOVANÍKOVÁ, Alica MORAVČÍKOVÁ a další.

Lvice čeká konfrontace s týmem, který se prezentuje stejným stylem hry. Určitě to bude velice rychlé a agresivní utkání, kde bude rozhodovat důslednost v obraně a méně chyb v útoku. Čajky budou mít sice výhodu domácího prostředí, ale hradecký fanklub jede také do Piešťan podpořit naše děvčata. Diváky i hráčky tak čeká velice atraktivní utkání nejen z basketbalové stránky, ale i atmosférou v hale.

Odkaz na webové stránky Čajek: Piešťanské čajky

Program turnaje:


A jak se na turnaj těší Lvice?

Pamča Effangová (#32):

‚‚Kvalifikovat se na FP bylo jedním z cílů pro tuto sezónu. Dalším je upevnit si pozici nejúspěšnějšího týmu v historii FP, což si uvědomujeme a do Piešťan jedeme s ohromným nasazením a velkou vůlí uspět."


Peter Bálint (hlavní trenér A týmu):

‚‚FP je příjemným zpestřením k soutěži ŽBL. V první řadě jsme rádi, že se nám podařilo postoupit do finálového turnaje, kde budeme mít možnost změřit síly s nejlepšími slovenskými týmy a navíc účastníky Eurocupu. Do Final8 samozřejmě nevstupujeme jako favorité, ale určitě se jedeme poprat o co nejlepší umístění. Doufám, že na turnaji předvedeme kvalitní výkony a potěšíme věrné fanoušky."


Pokud neplánujete osobně vyrazit do Piešťan, můžete LVICE sledovat i online. Všechna utkání by měla být na TVCOM.cz