KZ

Dnešním soupeřem ve Federálním poháru je KP TANY Brno

27.01.2024
Ve včerejším čtvrtfinálovém zápase překvapivě KP TANY Brno prohrálo se slovenským soupeřem Slávia Banská Bystrica 71: 81.

Jak zápas proti KP TANY Brno hodnotila Zuzana Žirková, trenérka Slávie a historicky známá hráčka z českých palubovek?

„Mali sme dobrý úvod, to sme si povedali. Nemohli sme ich nechať naštartovať, lebo sú strelecky silný tím, ktorý hrá veľmi jednoducho a rýchlo. Potom sa trochu dostali do tempa a mali sme s tým problém. Súper mal 20 útočných doskokov, čo je veľmi veľa, ale takto sa prezentujú. Aj keď mali čo doskakovať, tak vďaka bohu, že nedávali tie strely. Ustrážili sme si to dobrým kolektívnym výkonom. Myslím si, že každá jedna, ktorá na ihrisko prišla, tak nejakým spôsobom pomohla. Rozhodlo to, že sme sa nedostali do strnulého tempa a neprestali hrať. Aj keď otočili na 4 body, tak ešte stále sme sa dokázali vzchopiť, čo je veľké plus, lebo doteraz nás to väčšinou utápalo nižšie. V semifinále zabojujeme. Bude plná hala, takže verím, že ten zápas bude fantastický pre diváka.“

Jak stejný duel viděla trenérka KP Brno Marcela Krämer:

‚‚Gratuluji Slávii. My se od Vánoc pořád hledáme, nepředvádíme to, co se hrálo do konce roku."

Výslední všech čtvrtfinálových duelů:

  • Žabiny Brno - ŠBK Šamorín 116:60
  • MBK Ružomberok - Levhartice Chomutov 59:64
  • Piešťanské Čajky - Sokol Hradec Králové 67:50
  • KP TANY Brno - Slávia Banská Bystrica 71:81

Dnešní program v Diplomat aréně:

  • MBK Ružomberok - ŠBK Šamorín v 12:00 hod
  • KP TANY Brno - Sokol Hradec Králové v 14:30 hod
  • Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica v 17:00 hod
  • Žabiny Brno - Levhartice Chomutov v 19:30 hod.

V dnešním zápase tak Hradecké Lvice narazí na tradičního soupeře KP TANY Brno. Mladý agresivní tým pod vedením Marcely Kramer.

Poslední vzájemné střetnutí týmů proběhlo 18. 11. 2023, kdy V Brně Lvice prohrály o 3 body v prodloužení a ještě po střele téměř z půlky v poslední vteřině. Rozhodovat bude aktuální forma a méně chyb. Diváci mohou očekávat velmi napínavý zápas.


Jaký zápas očekává Peter Bálint (trenér A týmu):

‚‚Soubor dvou poražených týmů z čtvrtfinálových bojů bude určitě zajímavý. Oba týmy se dobře znají a tak půjde o to, kdo najde větší motivaci. Pořád se hraje o 3. místo v Českém poháru a já doufám, že budeme chtít bránit jako druhý poločas ve včerejším utkání a uvidíme, kdo ze souboje vyjde jako vítěz."

A jak se na zápas těší Andy Brožová (#4):

‚‚Myslím, že zápas s KP Brno nebude jednoduché. Ale je to dobrá příprava do možných zápasů v play off. Do zápasu chceme určitě nastoupit ve vysokém nasazení a pokračovat ve výkonu z včerejšího druhého poločasu."

Zápas začíná přesně ve 14:30 hod a můžete ho sledovat online na TVcom.cz.

Věříme, že tentokrát bude stát štěstí na straně Lvic.