KZ

Poslední excelentní minuta a výhra Lvic nad KP Brno

27.01.2024
Neuvěřitelnou koncovku předvedly Hradecké Lvice v zápase proti KP Brno a zvítězily o 4 body; 69:73. Berou tak bronz v Českém poháru.

Neskutečně dramatický a bojovný zápas. Lvice téměř celý zápas prohrávaly. Když se ve skóre přiblížily, tak KP Brno hned dokázalo odpovědět a odvrátit nástup Lvic. Lvice bojovaly až do konce a poslední excelentní minuta jim vyhrála zápas. Pro diváky to tak musela být neskutečná podívaná.

Ještě 1:23 bylo skóre vyrovnané 64:64, poté Eva Kopecká dostala do vedení KP Brno na 66:64, Kačka Zeithammerová ihned odpověděla a bylo znovu srovnáno 66:66 (1:02 min). Pak za 3 body skórovala Pamča Effangová a stejnou mincí odpověděla i Galíčková, opět remína 69:69 (0:31 vteřin do konce). Kačka Zeithammerová poslala Lvice do vedení o 2 body na 69:71 (0:18) a Pamča Effangová po faulu proměnila oba trestné hody na 69:73 (0:12). A bylo hotovo.


Nejlepší střelkyně Lvic: Kačka Zeithammerová (27 bodů), Pamča Effangová (18 bodů), Lotty Velichová a Týnka Čuperková (po 6 bodech). Na doskoku kralovala Marťa Šubrtová (#41) s 8 doskoky .

Hodnocení Petra Bálinta (hlavního trenéra):

‚‚Budu se znovu opakovat. Zase jsme hrály první poločas špatně. Druhý poločas byla úplně jiná hra - lepší a kompaktnější obrana. Holky i dávaly míč, jelikož Brno přebírá, tak dostat malou hráčky proti vysoké brněnské hráčce - to byl klíč k úspěchu. Celkem dobře takticky zvládnutý zápas."

Hodnocení Kačky Zeithammerové (#1)

‚‚Věděly jsme, že to bude hodně fyzický a náročný zápas, ale ustály jsme to. Jsem ráda, že jsme se i z velké ztráty vrátily do hry. Závěr zápasu a proměněné střely rozhodly."


Více fotografií najdete ve Fanzóně.