KZ

Lvice porazily Ružomberok 77:65

28.01.2024
Lvice v boji o 5. místo na Federálním poháru porazily MBK Ružomberok 77:65.

Zápas nahoru a dolu. Lvice sice první čtvrtinu ještě prohrávaly, ale už do poločasu si vybudovaly 11 bodový náskok. Během třetí čtvrtiny Ružomberok ještě vzdoroval, ale Lvice si náskok udržely a už nepustily.

Lvice tak získaly tak 5. místo na Federálním poháru. V tom Českém poháru, resp. mezi českými týmy obsadily krásnou bronzovou příčku.

Střelkyně Lvic: Katka Zeithammerová (18 bodů), Pamča Effangová (16 bodů), Týnka Čuperková (14 bodů), Naty Vlachová (7 bodů), Táňa Havrylchyk, Marťa Šubrtová a Lotty Velichová (po 6 bodech).

Hodnocení trenéra Bálinta:

‚‚Dneska jsme začali dobře, hlavně v útoku. Pak přišel útlum a asi 5 minut jsme nedali koš, Ružomberok nás dotáhl až vedl o bod. Pak jsme se do hry vrátili proměněnými střelami a až do koncovce si vedení drželi. Byl to dnes spíš takový boj, je to třetí zápas ve třech dnes a holky už jsou unavené. Musím uznat kvalitu Ružomberoku, obzvlášť pivotka Jackovec odehrála velmi dobrý zápas. Ačkoli v naší hře byly chyby, podali jsme optimální výkon k tomu, abychom vyhráli."

Hodnocení Lotky Velichové (#6):

‚‚Musím říct, že jsme do zápasu vstoupily s velkou motivací, chtěly jsme vyhrát už od začátku. Ale chvilku jsme se trápily. Pak jsme přitlačily v obraně a proměnily pár střel. Dokázaly jsme si vybudovat bodový náskok a ten udržet až do konce utkání."