KZ

V sobotu za Levharticemi do Chomutova

30.01.2024
Po Federálním poháru se opět rozjíždí Chance ŽBL. V 15. kole zavítají Hradecké Lvice na půdu Levhartic Chomutov.

Levhartice Chomutov ve Federálním poháru obsadily 4. místo. Ačkoliv měly nakročeno k zisku bronzových medailí, slovenský soupeř jim v koncovce nedělil pozici bramborovou, když zvítězil o 2 body.

S Hradeckými Lvice se Levhartice naposledy potkaly 30. října 2023, kdy odehrály zápas na naší palubovce. Lvice tento zápas vyhrály o 10 bodů; 76:66. Dá se tak očekávat velmi bojovná a napínavá podívaná.

Eurocupový tým pod vedením trenéra Staňka drží aktuálně 5. pozici v Chance ŽBL a má jen o jediný bod více než Hradecké Lvice. Tým plný mladých a talentovaných hráček, včetně zahraničních posil a hráček, které měly co dočinění s českou reprezentací.

Mezi nejzvučnější jména patří: Katka Bartoňová, Monika Satoranská, Valentýna Kadlecová a Anna Rylichová. A nesmíme zapomenout na američanku Najai Pollard, která dominuje i ve výkonnostních tabulkách Chance ŽBL. V TOP5 je v kategoriích - body, doskoky i užitečnost.

Pevně věříme, že trenér Bálint najde recept na ubránění chomutovských opor a Lvicím se tak podaří ve venkovním utkání uspět, stejně jako doma.

Utkání začíná v 15:30 hod a sledovat ho můžete online na tvcom.cz.