KZ

Lvice v reprezentačním výběru

07.02.2024
Reprezentační pauza týmu žen s účastí šesti Lvic.

Od neděle se na pražské Královce koná reprezentační sraz národního týmu žen, ve kterém figuruje hned šestice hradeckých Lvic. Tentokrát je však koncept srazu trošku odlišný.

Trenérské duo Romana Ptáčková a Petr Treml pozvalo celkem devatenáct hráček. Většina z nich bude sbírat své první seniorské zkušenosti a zároveň se připravovat na utkání s Polskem.

K aktuálnímu konceptu srazu se vyjádřila trenérka národního týmu žen Romana Ptáčková:

S Petrem Tremlem jsme od začátku října dostali za úkol vést reprezentační týmy. Měli jsme tři srazy s U18, v prosinci byl spojený kemp U18 a U20. Základní myšlenka byla na tenhle únorový sraz pozvat zhruba pět hráček kategorie U20, abychom to pak propojovali v rámci těch pět měsíců, kdy se věnujeme mládežnickým reprezentačním výběrům,“ popsala aktuální situaci kolem reprezentačních družstev Ptáčková.
(zdroj: CZ basketball)

„Původně jsme chtěli, aby tým byl mladší tím způsobem, že se sejde výběr žen „A“, ale s mladšími hráčkami cca do 24 let, ale přišlo docela hodně omluvenek, takže jsme změnili koncept na U20. Už dopředu jsme měli domluvené přípravné utkání s týmem Polska. Ti proti nám postaví tým do 23 let, proto jsme pozvali několik starších hráček, které by tým měly v nadcházejícím utkání táhnout,“ pokračuje trenérka.
(zdroj: CZ basketball)

Celý článek k přečtení na CZ Basketball

Z našeho týmu se na srazu se mohou předvést hned tři rozehrávačky: Kateřina Zeithammerová, Charlotte Velichová a Anna Brožová. Z křídel byly nominovány: Jindřiška Hrubá a Natálie Vlachová. A z pivotek Barbora Leopoldová.