KZ

V pátek veledůležité derby pro Lvice

19.02.2024
V rámci 18. kola Chance ŽBL, neboli posledního kola základní části přivítají Hradecké Lvice ve východočeském derby KARU Trutnov. Velmi tradiční a prestižní zápas, který bude také veledůležitý vzhledem k tabulce Chance ŽBL.

Základní část Chance ŽBL vrcholí a tabulka pomalu získává finální podobu. Pro postup do nadstavbové skupiny A1, kam postoupí pouze týmy na 1. - 5. místě, musí Lvice doma bodovat a zároveň Slavia doma musí porazit Chomutov. Lvice aktuálně drží 6. místo a chtějí atakovat postupovou pozici. Poslední kolo tak nabídne velmi zajímavá utkání a s pozice v tabulce se ještě mohou změnit.


Soupeřem pro Lvice tentokrát bude východočeský rival z Trutnova.

Tým, který po novém roce obměnil kádr a jeho hra šla výrazně nahoru. V posledním zápase pro Žabinám sice prohrál 57:78, ale předvedl v domácím prostředí velmi sympatický výkon. V předposledním zápase dokonce doma porazil Ostravu 73:60. Aktuálně sice drží 9. příčku v tabulce Chance ŽBL, ale jeho poslední výkony slibují velmi atraktivní podívanou pro naše fanoušky.

Mezi nejznámější jména kádru patří: Michaela Gaislerová, Aneta Finková, Veronika Borsová a Tereza Králová. Hned několik zahraničních posil: Devon Nicole Brookshire (USA), Sara Rokkanen (FIN), Dominika Rusiňáková (SVK), Karina Konstantinova (BUL).


Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚Po další charitativní prohře s týmem z konce tabulky nás v pátek čeká velmi důležité utkání v boji o 5. místo. I když už 5. místo nemáme ve vlastních rukou a záležet bude na utkání Slavia - Chomutov, tak doufám, že holky udělají všechno proto, aby jsme v zápase uspěli. Trutnov po novém roce vyměnil 3 cizinky a jejich hra se v posledních zápasech zlepšila. Pro nás bude důležité, jak se nám povede ubránit klíčové hráčky soupeře, kolik energie do zápasu dáme a jak budeme spolupracovat na útočné polovině. Doufám, že na poslední dvě utkání zapomeneme a potěšíme naše fanoušky dobou hrou."

Klára Vojtíková (kapitánka týmu):

‚‚S Trutnovem musíme naprosto změnit náš herní projev. Poslední dva zápasy musíme hodit za hlavu a ukázat se v úplně jiném světle, abychom měly šanci na nadstavbovou část - A1."

Přijďte v pátek podpořit Hradecké Lvice. Zápas začíná v 18:30 hod.