KZ

Lvice si připisují důležitou výhru 58:56 nad Karou Trutnov

23.02.2024
V rámci 18. kola Chance ŽBL čekalo Hradecké Lvice východočeské derby s Karou Trutnov, ve kterém se taktéž rozhodovalo, zda mají Lvice šanci se dostat do nadstavbové části A1. Veledůležitý zápas Lvice zvládly a vyhrály 58:56.

Napínavý zápas až do konce. Pro diváka ideální podívaná. Bylo k vidění vše co lahodí oku diváka. Doslova ubojovaný zápas a vítězství o 2 body pro Lvice.

Již od začátku zápasu byla cítit mírná nervozita na straně Lvic. Trutnov měl problém s hradeckými obroučkami a nedařilo se jim skórovat, ale přece jen dokázaly s Lvicemi držet krok. Lvice si vybudovaly vedení a po celý zápas si ho udržovaly. Skóre se po celý zápas pohybovalo +/- kolem 10 bodů. Trutnovské hráčky se ale nevzdaly a na začátku poslední čtvrtiny činil rozdíl pouze 6 bodů. Lvice se dopustily zbytečných chyb až Katka Zeithammerová úspěšnou trojkou upravila skóre na +9 pro Lvice. 5 minut do konce zápasu byl rozdíl opět pouze 4 body. Po timeoutu domácího trenéra navýšila vedení Effangová svým dvoubodovým nájezdem. 3 minuty před koncem se Lvice díky nájezdu Čuperkové dostaly do vedení opět o 9 bodů. V poslední minutě Trutnov ještě upravil skóre na rozdíl pouze 3 bodů, ale Effangová proměnila oba trestné hody a rozdíl upravila na 5 bodů. Trutnov stihl ještě v poslední vteřině zápasu vstřelit trojku, ale na vítězství to nestačilo. Lvice tak doma porážejí Karu Trutnov 58:56.

Lvice si tak připisují velmi důležitou výhru a uvidíme, zda to bude stačit na postup do skupiny A1.

Nejlepšími střelkyněmi Lvic: Zeithammerová K. (16 b.), Effangová P. (16 b.), Čuperková K. (7 b.)

Pro nadstavbu Chance ŽBL, která se odehraje před tradičním play-off, si tak Lvice splnily svou povinnost a vyhrály domácí zápas. Teď už budou s velkým očekáváním sledovat zítřejší zápas Chomutova na Slávii. Mohou nastat pouze 2 varianty:

1. Pokud Chomutov prohraje, Lvice se dostanou na 5. místo Chance ŽBL a zajistí si tak účast v A1.

2. Pokud Chomutov vyhraje, Lvice zůstanou na 6. místě Chance ŽBL a nadstavbovou část odehraje ve skupině A2.


Marťa Šubrtová (#41):

‚‚Myslím, že dnešní zápas obsahoval pro diváky všechno důležité...hlavně spoustu napěti a my máme obrovskou radost, že jsme vyhrály, protože jsme to moc potřebovaly, abychom měly šanci na horní část nastavby. Byla tam spousta taktických chyb, nedokonalostí, ale zaroveň i spoustu bojovnosti. Hlavně ten závěr jsme uhrály chladnou hlavou. Mám velkou radost a jen tak dál."


Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚Byl to opět zápas dvou poločasů. V první poločase jsme hráli mnohem lépe - měli jsme otevřené střely, které jsme proměňovali, v druhém poločase jako když koš někdo zakryl. Opět jsme měli spoustu příležitostí, ale bohužel jsme moc nedávali a podle toho se skóre vyvíjelo. Těžko se hraje, pokud soupeř hraje 35 minut zónu a vám nepadne z venku, takže jsme se museli dostat do podkoše. Dneska se ale počítá vítězství a to jsme uhráli."