KZ

Jsme tam! Nadstavbová část A1

25.02.2024
Skončila základní část Chance ŽBL a přinášíme dobrou zprávu pro všechny hradecké fanoušky basketbalu. Lvice se v posledním kole dostaly na 5. místo Chance ŽBL a postoupily tak do nadstavbové skupiny A1.

Situace kolem postupu do nadstavbové části A1 byla nejistá. Právě zápasy posledního kola rozhodovaly o dalším dění v sezóně. O poslední postupové místo se rozhodovalo mezi Lvicemi a Levharticemi z Chomutova.

Lvice doma musely porazit Trutnov, což se jim povedlo 58:56 a zároveň Levhartice z Chomutova musely prohrát venkovní utkání na Slavii. I to se povedlo 81:56. Chomutov tak prohrál o 5 bodů a Lvice díky tomu slaví malý skok ze 6. na 5. místo, ale velký skok z nadstavbové skupiny A2 do A1.

Výhodou nadstavbové skupiny A1 je jistota účasti v play-off Chance ŽBL a zároveň velmi atraktivní a zajímavá utkání se silnými soupeřkami. Nyní sehrají týmy na 1. - 5. místě (A1) vzájemné zápasy a poté bude následovat tradiční play off.


Přehled nejbližších zápasů LVIC:


Komentář hlavního trenéra Bálinta:

‚‚Závěr základní části soutěže nás nezastihl zrovna v optimální formě. Po naší poslední ne úplně přesvědčivé výhře proti Trutnovu a zároveň prohře Chomutova, se nám nakonec podařilo probojovat na 5. místo tabulky a tím se účastnit nadstavbové skupiny A1, za což jsme velmi rádi. Čekají nás 4 náročná utkání, které využijeme k vyladění formy a doufám k lepším výkonům v play off."