KZ

Ve středu 6. 3. doma proti Žabinám

29.02.2024
Chance ŽBL startuje další část a to nadstavba, která se koná před tradičním play off. Lvice se se štěstím probojovaly do A1 a jako prvního soupeře přivítají na domácí palubovce Žabiny Brno.

Obě nadstavby začínají již tento víkend, ale Lvice ji zahájí až ve 2. kole. Jejich první zápas bude ve středu 6. 3. doma proti Žabinám Brno. Úvodní rozskok bude v 18:30 hod.

V 1. kole Žabiny Brno odehrají již v rámci A1 brněnské derby proti KP Brno, které se odehraje ve SH Vodova. A hned ve středu je přivítáme v Hradci Králové. Utkání s Žabinami je vždy velmi prestižní pro hradecké fanoušky a určitě to bude zajímavá podívaná. V zápasech je vždy vidět spoustu agresivní a rychlé hry, která je atraktivní zejména pro diváky.

Poslední vzájemné utkání odehrály tyto týmy 8. 12. 2023 v Brně a Lvice prohrály 92:66. A domácím utkání 27. 9. 2023 naopak Lvice vyhrály 67:63. Bilance v tomto ročníku Chance ŽBL je tedy 1-1.



Tým pod vedením Viktora Průši aktuálně drží 2. místo v tabulce Chance ŽBL, hned za euroligovým týmem ZVVZ USK Praha. Na paty mu však šlape KP Brno.

Když si představíme tým. Nejzkušenější hráčkou týmu je Petra Záplatová (#8). Mezi další nejznámější jména patří samozřejmě české reprezentantky - Natálie Stoupalová (#5), Eliška Hamzová (#10), Emma Čechová (#22), Simona Sklenářová (#55). Z mládežnických reprezentací Adéla Mezihoráková (#14), Nela Nétková (#21) a Aneta Kytlicová (#24). Kádr doplňují zahraniční hráčky: Elissa Cunane (#33), Nikolina Kněževič (#77) a Nikola Dudášová (#7).

Brňanky ze Žabin se prezentují především agresivní obranou a rychlým přechodem do protiútoku. V kádru mají mladé i zkušené hráčky. Výšková převaha bude určitě na straně Žabin. Lvice tak nebudou mít lehký úkol získávat míče na doskoku.




Komentáře před zápasem:

Týna Čuperková (#11):

‚‚Proti Žabinám nás čeká těžké utkání, ve kterém určitě nebudeme favoritem. My se chceme naladit před play-off a dostat se do herní pohody. Chceme odehrát dobré utkání, jak v útoku tak v obraně."


Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚V nadstavbové části nás čekají 4 velice kvalitní týmy. Hned prvním z nich je družstvo Žabin, se kterým máme letos bilanci 1-1. Doufám, že se nám ve středu podaří odehrát dobré utkání a Žabiny v domácím prostředí potrápíme. Hlavním cílem je pracovat na zlepšování naší obrany, která v posledních zápasech základní části nebyla zrovna podle našich představ. Věřím, že diváci uvidí dobrý zápas a přijdou nás povzbudit v hojném počtu."

Přijďte LVICE podpořit ve středu 6. 3. v 18:30 hod.