KZ

Lvice v A1 prohrály se Žabinami

06.03.2024
V rámci 2. kola nadstavby A1 Chance ŽBL přivítaly Lvice na domácí palubovce Žabiny Brno. Utkání prohrály 40:72.

Cílem zápasů v nadstavbě A1 je především naladit formu na play-off. Lvicím dnešní zápas ale nevyšel dle představ. Už od čtvrté minuty zápasu prohrávaly a první čtvrtinu prohrály rozdílem 14ti bodů (8:22). Ani druhou čtvrtiny Lvice nezbrzdily rozjeté Žabiny, které si na poločasovou přestávky odnesly náskok 21ti bodů (17:48).

Ve druhém poločase nepřišel už žádný zvrat. Zbytečné ztráty a neúspěšná střelba nedodaly Lvicím potřebné sebevědomí. Když už se Lvice dostaly do zakončení, nedokázaly proměňovat své šance. Úspěšnost za 2 body za celý zápas byla pouze 26% a s takovou úspěšností se konkurovat takovému soupeři jako jsou Žabiny nedá. Lvice bojovaly až do konce, ale stačilo to pouze na prohru 40:72.

Jedinou dvoucifernou střelkyní Lvic byla Pamča Effangová (#32), která se zasloužila i o nejvíce doskoků - 8. Týnka Čuperková (#11) vstřelila 8 bodů a Lotty Velichová (#6) 7 bodů.

Dneska to bohužel nevyšlo, ale další zápas sehrají Lvice v neděli v 10:30 hod s druhým Brněnským celkem - KP TANY Brno. Zápas se bude hrát v Brně ve SH Vodova. Zápas bude kromě TVcom.cz vysílat netradičně i NovaSport1. Lvice určitě budou chtít odčinit nepovedený výkon a předvést hezký basketbal.

Hodnocení trenéra Petra Bálinta:

‚‚Z naší strany dnes velmi špatný zápas. Nedostali jsme se do dobrých pozic, a když už jsme se do nich dostali, tak jsme je neproměnili. Z toho pak pramení tak vysoký rozdíl. Byli jsme nedůslední při uvolnění, chyběl nám pohyb míč a spoustu chyb a nevynucených ztrát. My máme stále na čem pracovat."

Hodnocení Týnky Čuperkové (#11):

‚‚Co bych k tomu zápasu řekla. Přijde mi, že to je pořád dokola. Jako celou tuhle sezónu. Něco si řekneme a v zápase to je jinak. Chtěla bych z toho mít radost. Chci, abychom hráli dobré zápasy, ale dneska se nám to zase nepovedlo. Dali jsme 40 bodů a s tím se nedá vyhrát vůbec nic."