KZ

Lvice čeká nedělní duel proti KP Brno

07.03.2024
Chance ŽBL a 3. kolo nadstavby A1 připravilo Lvicím duel proti dalšímu brněnskému celku, tentokrát KP TANY Brno.

Lvice vyrazí do Brna k sehrání dalšího zápasu v A1. Tentokrát je čeká druhý brněnský celek - KP TANY Brno.

Tyto celky se spolu v této sezóně potkaly již třikrát. V rámci základní části Chance ŽBL nejprve Lvice v Brně smolně prohrály v prodloužení o 3 body (80:77). Doma se Lvicím duel nevydařil a prohrál téměř o 20 bodů (64:85). Ve Federálním poháru, který se odehrál v Piešťanech, Lvice naopak porazily KP o 4 body (73:69). Dá se tedy očekávat vyrovnaný duel.

KP Brno je teď v herní pohodě, drží se na 3. místě v tabulce a v posledním zápase porazil v domácím prostředí tým BLK Slavia Praha (87:58). Lvice naopak nepředvedly dobrý výkon vysoce prohrály se Žabinami Brno (40:72). Nedělní duel tak nabízí možnost srovnat hru a zahrát povedený zápas.

Trenérovi Bálintovi by se do sestavy měla vrátit střední rozehrávačka Katka Zeithammerová. Start Kláry Vojtíkové je ze zdravotních důvodů stále nejistý.

Lvice se budou soustředit především na eliminaci klíčových a skórujících hráček - Karolínu Šotolovou, Kateřinu Galíčkovou a Anežku Kopeckou. KP má ve svých řadách i další nebezpečné hráčky jako Evu Kopeckou či Petru Malíkovou, Dominicu Hynkovou a Lucii Svatoňovou. Nesmíme zapomenout ani na novou zahraniční posilu Tylinn Denasiu Carter z USA. Rozhodovat bude především obranná fáze a doskoky, které si Lvice budou snažit pohlídat.


Předzápasové komentáře:

Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚Čeká nás těžký zápas, protože KP má velkou kvalitu, kterou ukázal letos už několikrát. Nám se povedlo ze 3 vzájemných utkání hrát dvakrát vyrovnaně až poslední domácí zápas bylo z naší strany špatný. Nicméně to je nový zápas a já doufám, že budeme v dobrém rozpoložení a ikdyž teď KP hrálo velmi slušně se Žabinami, tak odehrajeme dobré utkání."

Katka Zeithammerová (#1):

‚‚Očekávám fyzicky těžký zápas. Těsnou agresivní obranou jim zkusíme zabránit střelecké úspěšnosti, kterou předvedly v předchozím zápase. Naší výhodou je širší rotace hraček. Cílem určitě bude se dostat do rychlého tempa hry a těžit z rychlých protiútoků, čehož docílíme právě tou agresivní obranou, kterou jsem již zmiňovala. Pozor si musíme dávat také na doskoky a tím zamezit dalším šancím skórovat. Všechny zápasy, až na ten poslední, byly vyrovnané, takže uvidíme jaký zápas to bude tentokrát."


Utkání se odehraje netradičně v neděli 10.3. v 10:30 hod. Sledovat živě můžete tradičně na tvcom.cz a nově na Novasport 1.