KZ

Ve středu doma s euroligovým USK Praha

10.03.2024
Euroligový tým ZVVZ USK Praha zavítá do Hradce Králové v rámci 4. kola nadstavby A1 Chance ŽBL. Utkání proti domácím Lvicím se hraje ve středu 13. 3. od 18:30 hod.

Tým USK Praha v tomto týdnu postoupil na euroligové Final 4, kde se bude snažit ucházet o evropský titul. V Chance ŽBL nenašel přemožitele, stejně jako v posledních letech. V sobotním utkání proti Žabinám se rozhodlo až v poslední čtvrtině, utkání nakonec skončilo o 20 bodů. A pro Hradecké Lvice pro bude další přípravné utkání před blížícím se play-off. V domácím prostředí budou vzdorovat výškové i silové převaze USK. I tak můžeme očekávat velmi bojovný zápas mladých Lvic. Před domácím publikem se budou chtít prezentovat hezkým basketbalem. A všechny diváky určitě potěší, že se do týmu vrací hráčky z marodky.

Tým USK Praha je postavený primárně na působení v Eurolize, proto v jeho řadách najdete spoustu kvalitních zahraničních hráček, doplněné českými reprezentantkami. Trenérka Natálie Hejková momentálně nemá k dispozici dlouhodobě zraněnou Teju Oblak, takže rozehrávku teď řídí španělská reprezentantka Maite Cazorla s Gabrielou Andělovou a Terezou Vyoralovou. Na křídle María Conde ze Španělska, Valériane Ayayi z Francie a české reprezentantky Veronika Šípová a Veronika Voráčková. Silné trio působící pod košem - Emese Hof, Nyara Sabally a Ezi Magboger. Tým doplňují nadějné reprezentantky Mariana Přibylová a Karolína Petlanová.

Předzápasové komentáře:

Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚Utkání s USK je vždy předem rozhodnuté, ale současně je i motivací se porovnat s hráčkami evropské úrovně. Pro nás je to samozřejmě prioritou odehrát co nejlepší utkání a připravit se na přicházející vrchol soutěže."

Anna Brožová (#4):

‚‚Ke středečnímu zápasu budeme přistupovat jako k přípravě na play-off. Budeme se chtít zaměřit na obranu a hlavně doskok, se kterým se poslední dobou trápíme. Jelikož USK je špičkový euroligový tým, tak nebudeme hledět na výsledek, ale spíš na projev naší hry."

Obr. Loty Velichová v domácím zápase proti USK Praha.