KZ

Lvice prohrály 53:87, ale projev hry se zlepšil

13.03.2024
Předposlední kolo nadstavby A1 Chance ŽBL je za námi. Lvice sice doma prohrály 53:87, ale předvedly dobrý výkon.

V zápase s USK ani tak nešlo o výsledek, jako o projev hry, který u Lvic v posledních zápasech nebyl zcela optimální. Zápas sice měl celou dobu pod kontrolou tým USK, ale Lvicím se zlepšila obrana a v útočné fázi především přechod do útoku, pohyb bez míče, rychlost hry a spolupráce. Všechny důležité pilíře, které budou důležité pro blížící se play off.

Lvice prohrály první poločas 17:40. Ale bojovaly až do konce zápasu a čtvrtou čtvrtinu dokonce vyhrály 21:19. Na výhru to zdaleka nestačilo, ale Lvice si povedeným výkonem trošku zvedly sebevědomí po nepovedených zápasech.

Dle trenéra Bálinta Lvice neodehrály špatný zápas. I když v obranné fázi chybovaly, jejich aktivita a agresivita byla mnohem lepší než v posledních zápasech. V útoku se díky pohybu dostávaly ke střeleckým šancím. K vidění bylo i pár hezkých protiútoků a spoluprací.

Nejlepší střelkyní domácích byla: Lotty Velichová (#6) s 19ti body a Pamča Effangová (#32) s 11 body. Po 5ti bodech vstřelily Kačka Zeithammerová (#1) a Andul Brožová (#4).

Poslední zápas nadstavby A1 sehrají Lvice s týmem Slavia Praha