KZ

Poslední zápas nadstavby A1 se Slavií Praha

14.03.2024
Na poslední zápas nadstavby A1 Chance ŽBL pojedou Lvice odehrát venkovní utkání do Prahy. Čeká je tým BLK Slavia Praha.

Utkání se odehraje v sobotu 16. 3. 2024 od 17 hodin. Sledovat můžete tradičně na tvcom.cz. Lvice čeká BLK Slavia Praha.

Slavia ve svém posledním zápase prohrála na Žabinách 94:64, ale stále se drží na 4. místě v tabulce ŽBL. V zápase nenastoupily ústřední rozehrávačka Maria Dubniuk ani opory týmu Kateřina Suchanová a Kateřina Rokošová. Pro tým to jsou citelné ztráty jak na perimetru, tak po košem. Lvicím patří aktuálně 5. místo a zůstane tak i po sobotním zápase. Ale právě tým Slavia Praha pravděpodobně připadne Lvicím i jako soupeř pro play off. Jedná se tak o generálku před začátkem další fáze ŽBL.


Lvice musí připravit především na tvrdé souboje pod košem a rychlou hru, kterou se snaží Slavia prezentovat. Slavia bude mít výhodu domácího prostředí, ale i tak Lvice budou chtít kontrolovat tempo hry. Zda nastoupí chybějící hráčky z posledního zápasu je momentálně s otazníkem. Lvice budou chtít navázat na zlepšený výkon proti USK a uspět na hřišti Slavie. Trenér Bálint už může počítat s Kačkou Zeithammerovou a Klárou Vojtíkovou, které se vrátily po zranění a už odehrály zápas proti USK Praha.

Předzápasové komentáře:

Klára Vojtíková (#14, kapitánka týmu):

‚‚Očekávám velmi dramatický zápas. Slavia není v jednoduché situaci, ale my tam chceme uspět. Jedná se o poslední zápas před play off a bude velmi důležitý. Náš výkon se v posledním zápase zlepšil, takže na to chceme navázat a získat potřebné sebevědomí do play off."

Peter Bálint (hlavní trenér):

‚‚Předzápas play off bude určitě hodně zajímavý. Souboj zkušeností a mládí, velké síly pod košem na straně Slávie a pohyblivosti na straně HK. Bude záležet na tom, jak se nám povede zastavit Hanušovou s Rokošovou pod košem a Suchanovou a Žílovou na perimetru. Doufám, že předvedeme dobrý výkon a popereme se o dobrý výsledek."


Přejeme Lvicím hodně štěstí.