KZ

Generálku před play off Lvice prohrály 73:53

16.03.2024
Poslední zápas nadstavby A1 Chance ŽBL Lvice prohrály na půdě Slavie 73:53.

Lvicím dneska vůbec nešla střelba. Z 25 trojkových pokusů proměnily pouze 3. Celková úspěšnost střelby pak zůstala na 28%.

V úvodní část zápasu ještě Lvice držely krok, ale pak si Slavia vzala otěže do svých rukou. Už v prvním poločase Lvice prohrávaly téměř o 20 bodů, na poločasovou přestávku odcházely s mankem 16ti bodů (38:22). Ani ve druhém poločase nepřišel žádný zvrat, stálé neproměňování střel naopak Slavia využila a navyšovala své vedení až téměř na 30 bodů. Lvice v závěru ještě zabojovaly a upravily skóre na konečnou prohru o 20 bodů (73:53).

Jedinou dvoucifernou střelkyní byla: Táńa Havrylchyk (#22) s 17 body. Jindřiška Hrubá (#23) vstřela 8 bodů a Pamča Effangová (#32) 7 bodů.

Jejich nejlepší střelkyní byla Alena Hanušová s 20 body a Katka Suchanová se 17ti body.


Hodnocení trenéra Bálinta:

‚‚Druhý poločas byl lepší než ten první, ale ta střelba...V prvním poločase jsme měli špatné pozice. Začali jsme všechno střílet z venku, vůbec jsme nedostali míč do vnitřního prostoru a ty střely nebyly dobře volené. Druhý poločas byl z tohoto pohledu lepší, ale úspěšnost dneska tristní. Je těžké čelit výškové převaze. Jejich pivotky jsou vysoké a ještě pohyblivé. Výškově máme Havrylchyk, která však není tak pohyblivá, takže budeme muset něco vymyslet."

Hodnocení Pamči Effangové (#32):

‚‚No já bych byla trošku příkřejší v tom hodnocení. Musím uznat, že úvod zápasu nebyl z naší strany nejhorší, ale potom jsme hořely snad ve všech statistických ukazatelích. Takže nebylo to jen o střelbě, byť samozřejmě se basketbal hraje na koše, tam teda ani nechci vidět to procento. Je těžké útočit do vysoké sestavy, ale věděly jsme o tom, známe jejich kvality a jen se do dalšího zápasu musíme lépe připravit, protože i na jejich pivotky se dá hrát. A já doufám, že příště předvedeme diametrálně odlišný výkon."


Další utkání sehrají Lvice už v rámci play off a opět se Slavii Praha.