KZ

Play off začíná ve čtvrtek na Slavii

17.03.2024
Nadstavba Chance ŽBL je u konce a nyní je na řadě PLAY OFF.

Do čtvrtfinále Chance ŽBL postupuje 8 nejlepších celků, které se utkají o postup do nejlepší čtyřky a tedy bojů o medaile. Série play off se hraje na 3 vítězná utkání. Celkově se tak můžete dočkat až pěti zápasů se stejným soupeřem. Očekáváme zápasy plné rychlosti, důraznosti a agresivních obran. Týmy dají do těchto zápasů všechno, vždyť to pro některé bude konečná v tomto ročníku. Takže určitě je o co hrát.

Představme si dvojice pro PLAY OFF Chance ŽBL:

  • Žabiny Brno vs. SBŠ Ostrava
  • ZVVZ USK Praha - Kara Trutnov
  • KP TANY Brno - Levhartice Chomutov
  • BLK Slavia Praha - Hradecké Lvice

Soupeřem Lvic tedy bude BLK Slavia Praha.

Tým, který se opírá především o podkošovou sílu - Hanušovou Alenu a Rokošovou Katku. Velmi výraznou postavou je i ukrajinská rozehrávačka Daria Dubniuk, která v posledních zápasech chyběla kvůli zranění. Uvidíme, jak to bude v play off. Dalšími rozehrávačkami jsou sestry - Marie Žílová a o 3 roky mladší Eliška Žílová. Křídelnicím vévodí Kaka Suchanová a Štěpánka Ježková. Hlavním trenérem týmu je Dušan Medvecký.



Lvice svou bitvu odstartují ve čtvrtek 21. 3. 2024 na půdě Slavie. Ačkoliv Lvice v posledním zápase nadstavby A1 prohrály o 20 bodů, play off bude o něčem jiném. Hlavním úkolem bude přibrzdit klíčové a bodové hráčky, pohlídat si doskok a lépe seřídit měřidla ve sportovní hale Rokytka. Právě střelba v posledním utkání Lvice vůbec nepodržela. Do play off jdou Lvice s odhodláním postoupit mezi nejlepší 4 týmy.


Zapište si do diáře domácí utkání Lvic - neděle 24. 3. od 16 hodin. Případně v pátek 29. 3. od 18:30 hod.


Program Lvic pro PLAY OFF:


Co od play off očekávají:

Lotty Velichová (#6)

‚‚Do play off vstupujeme s motivací vyhrát a postoupit a poprat se o medaile. Slavie nebude lehký soupeř, ale myslím si, že když podáme optimální výkon a budeme se držet naší taktiky, tak jsme schopné ji porazit. Budeme spoléhat také na podporu našich fanoušků, kteří nám fandí na domácích i venkovních utkáních, když se daří i když se nedaří!"

Peter Bálint (hlavní trenér)

‚‚V 1. kole play off budeme hrát proti soupeři, kterého se nám v základní části ani v nadstavbě jako jednoho ze dvou týmu (s USK) nepodařilo porazit. Nicméně play off je jak se říká novou soutěží a takhle k sérii musíme přistupovat. Kvalita soupeře je velká a síla je hlavně pod košem. Bude důležité, jak se popereme s doskokem a jak se nám povede zastavti útočnou sílu Hanušové společně se Suchanovou. Doufám, že v celé sérii budeme bojovat a do každého utkání dáme dostatek energie."


Přejeme Lvicím hodně štěstí v bojích se Slávií.