KZ

Senzační výhra o bod se Slavií

21.03.2024
V 1. kole PLAY OFF Chance ŽBL Lvice vyhrály na Slavii o jeden jediný bod (71:70).

Tentokrát to na Slavii vyšlo. A Lvice si připisují první důležitou výhru a vedou sérii 1:0. Lvice se dnes prezentovaly celoplošnou agresivní obranou, která přinesla své ovoce až v závěru zápasu a o to je tato výhra cennější. V dalším utkání Lvice přivítají Slavistky na domácí palubovce.

Lvice většinu zápasu pouze dotahovaly skóre. První čtvrtinu Lvice prohrály 27:23 a ani do poločasu se neujaly vedení a do kabiny odešly za stavu 45:37 pro Slavii. Až na začátku čtvrté čtvrtiny se Lvice po koši P. Effangové dostaly do vedení 57:58. A dále si mírné vedení udržovaly. Katka Suchanová 7 body zdramatizovala utkání, že 5 minut do konce bylo skóre pouze o 3 body. Po trojce Rokošové se Slavia přiblížila na rozdíl jednoho bodu 67:68 a Katka Suchanová další trojkou získala vedení opět na stranu Slavii. Časomíra ukazovala minutu do konce utkání. Po skvělém zisku v obraně K. Čuperkové a následném skórování na 70:71 bylo vedení na straně Lvic. Závěr utkání a posledních 15 sekund už si Lvice pohlídaly.

Nejlepší střelkyně týmu: K. Zeithammerová 19 b., P. Effangová 19 b., K. Čuperková 10 b.


Hodnocení K. Čuperkové (#11):

‚‚Emoce jsou skvělé. My jsme do toho dneska daly maximum. Byla tam neskutečná energie a myslím si, že to mělo všechno dneska..hráčky na hřišti, lavička. A ten závěr...je to skvělé pro nás. Bylo to hodně fyzicky náročné. Obrana byla skvělá, nikdo nic nevypustil a takhle to má vypadat."


Hodnocení M. Volejníka (hlavního trenéra):

‚‚Řekli jsme si, že hrajeme od nuly...první zápas play off. Věděli jsme, že budeme hrát ve větší rotaci a nabádali jsme k hráčky k tomu, aby vyvíjely obrovský tlak v obraně na rozehrávající hráčky. To se nám nakonec povedlo, i když musím pochválit domácí, protože opravdu hrály dobře a zkušeně a hlavně klobouk dolů před dvěma nejzkušenějšíma hráčkami (Suchanová, Hanušová), které nás hodně trápily. Ale zvládli jsme a to a pro takhle mladý tým je to obrovská vzpruha."

Přijďte Lvice podpořit ve 2. kole play off, tentokrát v neděli od 16 hodin v Hradci Králové.