KZ

Série PLAY OFF vyrovnána na 1:1

24.03.2024
V dalším zápase PLAY OFF Chance ŽBL sehrály Lvice domácí utkání proti týmu BLK Slavia Praha. Na tabuli svítilo stejné skóre jako v Praze na Slavii 70:71 a opět vyhrál hostující tým.

Po velmi napínavé bitvě Lvice doma prohrály s pražskou Slavií o jediný bod 70:71.

Ještě po první čtvrtině Lvice prohrávaly 12:21, ještě do poločasu zvládly skóre otočit a dostat se do vedení o 5 bodů (36:31). Pak už rozhodovala až poslední čtvrtina, která byla plná zvratů a přelévání skóre z jedné strany na druhou. Ale daleké střely v posledních minutách nedokázaly odvrátit výsledek zápasu. Poslední trojkovou střelu na prodloužení měla v rukou Zeithammerová 5 vteřin před koncem. Po šťastném doskoku a dvojkové střely upravila v poslední vteřině skóre Šubrtová.

Trenér Volejník postrádal do rotace Táňu Havrylchyk, Jindřišku Hrubou a Naty Vlachovou. Hráčkám přejeme brzký návrat na palubovku.

Lvice předvedly divákům rychlý a atraktivní basketbal, zápasu chyběla jen vítězná tečka. I tak si Lvice zaslouží velkou pochvalu.

Kuriozitou zápasu je fakt, že Lvice dokázaly v průběhu 2. a 3. čtvrtiny skórovat šňůru 30:0, což ve vrcholovém basketbalu příliš nevidí.

Nejlepší střelkyní domácího týmu byla Lotty Velichová (#6) s 19 body, Katka Zeithammerová (#1) s 15 body, Týnka Čuperková (#11) s Julčou Vydrovou (#10) po 7 bodech.

Z hostujícího týmu excelovala Hanušová s double-double, kdy nastřílela 29 bodů a přidala 11 doskoků. Stejně tak Rokošová se 14 body a 11 doskoky.

Hodnocení:

Hlavní trenér Miroslav Volejník:

‚‚Jsem rád, že jsme se po první čtvrtině, kdy nám Slavia trošku utekla, vrátili do hry a skóre otočili. Předváděli jsme perfektní obranu, opravdu to byla nádhera. Bohužel v druhém poločase jsme se trošku začali utápět v driblinku. Některé střelecké pozice nebyly připravené, nějaké chyby i v doskoku. Mrzí mě ta koncovka, ale gratuluji soupeři, dneska bylo štěstí na jejich straně. Škoda ztrát na půlce v poslední čtvrtině, ze kterých Slavia proměňovala jednoduché nájezdy. Ale pokračujeme dál."

Marťa Šubrtová (#41):

‚‚Tentokrát to dopadlo se šťastným koncem pro Slavii. Přesto, že jsme tu zažily úžasnou diváckou kulisu, moc děkujeme divákům za podporu. Tyhle koncovky jsou trošku o štěstí, co komu padne. Nám už došly i fyzické síly pod košem, kdy jsme nebyly schopné doskočit míč. Ve středu na Slavii uvidíme, pro koho to bude."

Teď se přesouvá série opět do Prahy, kde se sehraje další utkání ve středu 27. 3. 2024 od 18 hodin.