KZ

Po výhře Lvic je stav série 2:2

29.03.2024
Lvice doma porazily Slavii 80:71 a dorovnaly sérii PLAY OFF Chance ŽBL na 2:2. Rozhodující duel je čeká v neděli.

Ve 4. kole Play off Lvice předvedly parádní podívanou pro všechny diváky.

První čtvrtina zápasu byla vyrovnaná, ale Lvice měly vždy o trošku navrch. Jakmile se Slavia přiblížila ve skóre, Lvice okamžitě odpověděly. Během 1. čtvrtiny si vybudovaly 7 bodový náskok (25:18).

Ve druhé čtvrtině Lvice skóre navyšovaly a ještě 1:15 min před koncem poločasu vedly o 21 bodů. Pak se k míči dostala K. Suchanová a třemi trojkami za sebou snížila manko Slavie pouze na 12 bodů.

Ve druhém poločase se Slavia vrátila do hry, dotahovala a s koncem 3. čtvrtiny prohrávala pouze o 2 body. Ve 4. čtvrtině nás čekala dramatická koncovka, která se pohybovala +/- 4 body ve prospěch Lvic. Posledních 8 minut zápasu skórovaly pouze 2 hráčky Lvic - P. Effangová a K. Zeithammerová.

Lvice si koncovku pohlídaly a porazily Slavii 80:71. Stav série je tedy vyrovnaný 2:2 a rozhodovat bude poslední pátý zápas, který jednomu z týmů ukončí sezónu a druhého pošle do bojů o medaile.

Nejlepší střelkyně Lvic: P. Effangová (#32) 26 bodů, K. Zeithammerová (#1) 16 bodů, J. Vydrová (#10) zaznamenala double-double s 10 body a 12 doskoky.

U hostujícího týmu skórovaly Suchanová 23 bodů, Hanušová 22 bodů a Rokošová 13 bodů.

Všem fanouškům, kteří zavítali dnes do haly, moc děkujeme. Stejně tak perfektní práci fanklubu.

Komentáře:

Miroslav Volejník (hlavní trenér):

‚‚Byly to velké nervy, hlavně po posledním zápase na Slavii. Řekli jsme si, že dneska je poslední možnost s tím něco udělat a hlavně před domácím fantastickým publikem. Měl jsem z toho trochu obavy, protože včera na tréninku prakticky půjka týmu netrénovala ze zdravotních důvodů. Holky, které přesto nastoupily, odehrály perfektní zápas a za to jsem strašně rád. Rozhodl začátek, kdy jsme hráli velmi agresivně. Škoda těch trojek před koncem prvním poločasem, to Slavii dodalo sebevědomí. Ale jejich nástup jsme si pohlídali. Perfektní práce našeho mladého družstva."

Týnka Čuperková (#11)

‚‚My jsme strašně rády, že se to dneska povedlo. Ještě když je ten závěr o pár bodů, tak to občas bývá o štěstí. Ale myslím, že jsme to dneska zvládly dobře a i diváky to bavilo. Pro nás super a pátý zápas je otevřený. Do Prahy jedeme vyhrát, asi to jinak nejde, když je to pátý zápas. Zlepšily jsme obranu a na Slavii jsme už dokázaly vyhrát."

Poslední rozhodující zápas se hraje V NEDĚLI 31.3. 2024 od 17 hodin ve SH ROKYTKA v PRAZE.