KZ

Semifinálová série startuje již zítra

01.04.2024
Chance ŽBL zná své 4 semifinalisty. Vedle Lvice je to ZVVZ USK, KP TANY Brno a Žabiny Brno. Lvice svůj boj začnou už zítra na půdě USK Praha od 15 hodin.


Lvice po senzačním obratu série s BLK Slavia Praha z 1:2 na 3:2 slaví postup do semifinále a zapojí se tak do medailových bojů.

Semifinálová série se hraje opět na 3 vítězná utkání a Lvice se utkají se ZVVZ USK Praha. Druhou dvojici tvoří oba brněnské celky, KP a Žabiny, které se utkají o účast ve finále Chance ŽBL.

Osud Lvic je nejspíš předem zpečetěn, protože USK má sílu evropské špičky. Ale Lvice určitě budou chtít odehrát důstojnou sérii a připravit se na utkání o bronzové medaile. Zejména pro mladé hráčky to je skvělá příležitost a získání nových zkušeností. A pro hradecké diváky a fanoušky to rovněž bude atraktivní podívaná vidět hrát euroligové hráčky, které se usilují o evropskou titul.

USK Praha momentálně ladí formu na blížící se vrchol evropské scény - FINAL 4 Euroligy, který se koná 12. - 14. 4. 2024 v tureckém Mersinu. Tam se bude ucházet o titul vedle tureckých týmů Fenerbahce Istanbul a CBK Mersin a týmu z Francie ESBVA Villenéuvé.

Trenérka Hejková má ve svém týmu reprezentantky: Španělska (María Conde, Maite Cazorla), Francie (Valériane Ayayi), Německa (Nyara Sabally), Nizozemska (Emese Hof) a z daleké Austrálie (Eziyoda Magbegor). Doplňují je české reprezentantky, ať už seniorského týmu (Gabriela Andělová, Tereza Vyoralová, Veronika Šípová, Veronika Voráčková) či mládežnických týmů (Mariana Přibylová, Karolína Petlanová). Slovinská reprezentantka a ústřední rozehrávačka Teja Oblak je dlouhodobě zraněná.


První zápas Lvice odehrají na půdě USK Praha již zítra 2. 4. od 15 hodin.

Druhý zápas bude následovat o 2 dny později, tedy 4. 4. na domácí palubovce v Hradci od 17 hodin.

V sobotu se série opět přesune na pražskou Královku, kde utkání začne v 15 hodin.

Komentáře před zápasem:

Miroslav Volejník (hlavní trenér):

‚‚Série proti USK nám poslouží jako příprava do dalších bojů. Pro mladé hráčky je to skvělá zkušenost. Určitě do hry chceme zapojit větší rotaci hráček než byla v zápasech se Slavií. Samozřejmě ale záleží i na zdravotním stavu. Chceme být maximálě připravené do bojů o medaile."

Andul Brožová (#4):

‚‚K úternímu utkání budeme přistupovat jako k přípravě na další sérii play off. Víme, že USK je velmi kvalitní soupeř, proto nejspíše neočekáváme vítězství, ale dobrou příležitost si vyzkoušet herní systémy a věci v obraně."

Lůca Bolardtová (#17):

‚‚Čeká nás náročný program, kdy se stihnou během pěti dnů tři utkání. Věřím, že se v utkáních využije celá rotace a ty, které to potřebují, naberou síly do dalších zápasů."