KZ

2:0 pro USK Praha

04.04.2024
V 2. kolo semifinále Chance ŽBL Lvice doma padly s USK o 40 bodů.

Lvice v domácím zápase prohrály s USK Praha 63:103. Pro diváky to byl každopádně atraktivní podívaná, když padlo téměř 170 bodů.

Lvice v prvním poločase dokázaly držet krok s týmem USK a svou díky své aktivitě prohrávaly v poločase "pouze" o 17 bodů. Třetí čtvrtina se Lvicím příliš nepovedla a dovolila USK odskočit ve skóre. Poslední čtvrtina už byla opět vyrovnaná, ale stačilo to pouze na rozdíl 40 bodů. Hra Lvic se každopádně od posledního zápasu zlepšila a trenér Volejník byl s výkonem spokojen až na výpadek ve třetí čtvrtině.

Nejlepší střelkyně Lvic: P. Effangová (#32) 16 bodů, T. Čuperková (#11) 11 bodů, T. Havrylchyk (#22) 10 bodů

Další zápas čeká Lvice v sobotu opět na USK od 15 hodin.

Komentáře k zápasu:

Miroslav Volejník (hlavní trenér):

‚‚Náš přístup byl mnohem lepší než před dvěma dny v Praze. Dnes jsem docela spokojený. Škoda jen té 3. čtvrtiny, kdy jsme hráli hodně zbrkle v útoku a soupeř nám tam odskočil na dost bodů. Já jsem se snažil protočit sestavou, aby si zahrály všechny hráčky. Hlavně za první poločas jsem spokojen."


Lotty Velichová (#6):

‚‚Musím říct, že první poločas jsme s USK docela dokázaly, na naše poměry, udržet krok s týmem USK. Je to úplně jiný soupeř, na jiném levelu. Byly v zápase hezké momenty, i ty horší. Druhý poločas nám už utekly. Je to v rámci přípravy na další část play off a myslím, že jsme se s tím dokázaly celkem poprat."