KZ

Lvice první zápas o bronz prohrály v poslední čtvrtině

16.04.2024
V rámci Chance ŽBL začal boj o bronzové medaile. Lvice dnes nastoupily na KP Brno, kde sehrály své první utkání. Zápas prohrály 80:74.

Lvice odehrály velmi povedené utkání. Již od začátku utkání to byla přetahovaná o každý bod, ale Lvice plnily pokyny a první čtvrtinu vyhrály 22:19. I ve druhé čtvrtině Lvice hrály svou hru, padalo jim z dálky a na poločasovou přestávku šly s vedením o 6 bodů (42:36). Ve druhém poločase Lvice polevily, brněnské hráčky jim utíkaly na doskok a proměňovaly druhé šance. Lvicím odešla i střelba z dálky a KP Brno se dostalo do hry. Rozhodovalo se v poslední čtvrtině, kdy po zranění dvou pivotek - T. Havrylchyk, M. Pokorné se Lvicím nepodařilo utkání obrátit a odjíždějí s porážkou.

První souboj o bronzové medaile tedy patří KP Brnu.

Nejlepší střelkyně Lvic: T. Čuperková (#11) 23 bodů, K. Zeithammerová (#1) a P. Effangová (#32) 14 bodů, Ch. Velichová (#6) 11 bodů

Z hostujícího týmu zářila nejvíc K. Galíčková, která Lvicím vstřelila 29 bodů.

Hodnocení zápasu:

Miroslav Volejník (hlavní trenér):

‚‚Prakticky jsme do poslední čtvrtiny vedli, hráčky hrály dobře a plnily to, co jsme si řekli. Jednak nám padaly trojky, hráli jsme přes pivoty. V druhém poločase už jsme měli hodně faulů, soupeř nás přeskákal, i když jsme se na to připravovali. Odešla nám i střelba trestných hodů. Je to škoda, protože si myslím, že jsme to mohli dotáhnout do vítězného konce."


Kateřina Zeithammerová (#1):

‚‚Ze začátku se nám dařila střelba z dálky, a díky tomu jsme vybudovaly náskok a v druhém poločase se už procento zhoršilo. Řekla bych, že v dalších zápasech musíme hrát tvrději do koše a získávat fauly. A to se nám dneska nepovedlo. Musíme si dávat pozor i na jejich útočné doskoky a další šance, které právě z doskoků plynou."


Další zápas sehrají Lvice už v pátek a to na domácí palubovce od 17 hodin.

Přijďte fandit.