Redakce

Zlaté U19 a bronzové U15

29.04.2024
Úspěšný start MČR mládeže. Lvice U19 obhájily zlaté medaile a U15 získaly medaile bronzové.

U19 - 1. místo

Lvice U19 potřetí v řade vítězí na Mistrovství České republiky a obhajují titul. Ve finálovém zápase poráží domácí celek USK Praha poměrem 69:53. Bronzové medaile vybojovaly hráčky HB Basket Praha, které porazily Žabiny Brno 68:60.

Do All-star Teamu byla vybrána Nella Klapková, nejužitečnější hráčka týmu byla zvolena Natálie Vlachová a MVP se stala Anna Brožová, která rovněž byla oceněna jako hráčka s nejvíce asistencemi a užitečností🏀


Hodnocení trenéra a hráček týmu U19:


Ondřej Matýs (hlavní trenér)

‚‚Celá sezóna se nedá hodnotit jinak než pozitivně a úspěšně. Samozřejmě v průběhu sezóny byly výkyvy, ale žádné problémy. Celá forma gradovala již před play off a průběhu play off. MČR bylo náročné, ale klobouk dolů před celý týmem, že i v těch nejtěžších chvílích ukázal charakter vítězů a jsem na ně hrdý. Děkuju všem hráčkám a lidem, kteří nás přijeli podpořit přímo do Prahy."


Anna Brožová (#4)

‚‚Vyvrcholením celé sezóny bylo víkendové MČR konající se v Praze. Jako tým jsme byli dostatečně připravené a i přes velké trápení v sobotním utkání proti týmu HB Basket se nám naší bojovností povedlo v neděli obhájit mistrovský titul proti USK Praha. Ke konci sezóny jsme se semkli a jako tým drželi při sobě, za to holkám moc děkuju a doufám, že i příští rok bude titul U19 opět patřit HRADECKÝM LVICÍM!!!"


Nella Klapková (#15)

‚‚MČR hodnotím velmi pozitivně, první zápas byl o něco dramatičtější a bylo tam spoustu chyb ze kterých jsme se ale jako tým dokázaly zvednout. V týmu byla dobrá energie, všechny jsme věděly o co se hraje a daly jsme do toho všechno. Celá sezóna byla nahoru dolu, v některých zápasech jsme jasně dominovaly a hrály naši hru a někdy jsme hrály spíše jako jednotlivci než tým. Přijde mi, že v play off s Chomutovem se v nás něco zlomilo a začaly jsme hrát velmi týmově a s obrovskou chutí. Myslím si, že tím jsme se dost naladily na final 4 a všem to dodalo kousek sebevědomí."


Barbora Leopoldová (#17)

‚‚Když jsem přišla do HK, někdo mi řekl, že hradecké lvice mají v sobě "mentalitu vítěze". Něco na tom pravdy asi bude, já jsem se osobně zúčastnila 4x MČR a 4x jsme vyhráli. Hradec hraje agresívní, nátlakovou hru a soupeře jednoduše "uštve". Máme širokou rotaci, takže si to můžeme dovolit . V této sezóně velmi pozitivně hodnotím příchod Nelly Klapkové a Nely Bernasové. Sedly jsme si s holkama herně, ale hlavně lidsky. Negativně hodnotím zranění Nikči Kubínové, která nám v sezóně chyběla. Letošní MČR bylo pro mě hodně emotivní, protože to byla poslední utkání v mládežnické kategorii. Vyhráli jsme a byl to pro mě opět zážitek na celý život. Jsem ráda, že jsem to s touhle fajn partou mohla zažít. Díky patří holkám ale i trenérovi. V budoucnu přeji holkám čtvrté vítězství v řadě."



U15 - 3. místo

V boji o 3. místo Lvice porazily Žabiny Brno 62:76 a z Mistrovství České republiky odjíždějí s cenným kovem na krku. Tým USK Praha porazil ve finále ŠBK Parker-Hannifin Sadská 79:53 a získal tak zlaté medaile.

Odehrané zápasy Lvic:

  • čtvrfinále: Sokol Hradec Králové - BK Strakonice 92:72
  • semifinále: USK Praha - Sokol Hradec Králové 63:50
  • o 3 místo: Žabiny Brno - Sokol Hradec Králové 62:76

Nejlepší hráčkou týmu byla vyhlášena Emma Černá a do All-Star Teamu se probojovala Anna Fejksová.


Hodnocení:

Kateřina Zavázalová (hlavní trenérka):

‚‚Sezóna byla dlouhá, ale přinesla spoustu zkušeností jak hráčkám, tak i mně. Jsem na holky strašně pyšná. Byla to moje první sezóna s vlastním týmem a medaile z MČR byla náš jasný cíl. Jen mě mrzí, že jediný sen, který holky měly a to porazit USK Praha, se nám nepovedl naplnit. V týmu je neskutečná energie a cítím, že hráčky se zlepšily nejen po basketbalové stránce, ale zároveň vyrostly i jako osobnosti. Suprová parta rodičů kolem, která nás všude vozila, podporovala, fandila přispělo k tomu, jaká v týmu byla nálada a energie. Doufám, že na tuhle sezónu budou vzpomínat jenom v tom nejlepším a nové znalosti i zkušenosti uplatní už v dorosteneckém basketbalu. Budu je sledovat, fandit jim a vždy tu pro ně budu."

Aneta Bohuslavová (#22)

‚‚TOHLE MČR BYLO NEJLEPŠÍ ze všech, na kterých jsem byla! S holkama jsme se zase o něco více sblížily a jsem vlastně i trochu ráda, že jsme nakonec skončily 3., protože jsme sezónu zakončily výhrou. Bylo super, že jsme byly ve stejný budově jako je hala a mohly se koukat na zápasy kdy se nám chtělo. A když by tam nebyl Alda, tak by polovina týmu ani nedohrála. Mrzí mě ale, že už nás nebude trénovat naše trenérka, protože ji mám ráda a rozhodně nemluvím jenom za sebe."


Děkujeme hráčkám za předvedené výkony a gratulujeme k získaným medailím.