JZ

Výsledky domácího turnaje

15.09.2024
Druhý zářijový víkend patřil na Eliščině nábřeží basketbalu. Do Hradce dorazily týmy ze Slovenska, Polska a Česka. Na programu byly zápasy nejen žen ale také kategorií U19 a U17. Z důvodu špatného počasí to byla ideální příležitost pro fanoušky strávit víkend na suchém místě a bylo jich na začátku sezóny opravdu dost a patří jim poděkování za podporu.

Pro ženský tým to byla první prověrka v nové sezóně po velké přestavbě kádru. V Hradeckém dresu se poprvé představily tři nové tváře, Eliška Žílová, Eliška Hálová a Tereza Králová, dále od sobotních zápasů také dvě juniorky Ema Kameníková a Nikola Kubínová.

Na začátek turnaje sehrály naše juniorky U19 úvodní duel s Košicemi, na které nestačily ve vyrovnané koncovce. Ten samý tým čekal i na naše ženy a i tam byl v koncovce šťastnější tým ze Slovenska, který nebyl herně tak vidět ale oproti našemu týmu dokázal proměnit více jasných šancí a to mu stačilo k vítězství. Nepřesnost střelby naše hráčky trápila po celý turnaj a na tom bude potřeba velmi zapracovat, jelikož nás čeká ještě před startem ŽBL pohár CEWL v Piešťanech.

V sobotu jsme změřili síly s polskou Vroclaví, která byla velkým favoritem a působila velmi kompaktně. Ta potvrdila svoji sílu a vyhrála rozdílem 19ti bodů a proklouzla turnajem bez jediné porážky.

Nedělní program patřil i kategorii U17 a naše kadetky nedaly šanci Pražankám z USK. Na jejich výkon chtěly navázat i ženy a v českém souboji překvapit Chomutov, který se taktéž sezonu od sezony lepší a stává se z něj top tým ŽBL. Zápas nezačal špatně, dokázali jsme trefil nějaké tříbodové střely, ale postupem času se chomutovské hráčky chopily kormidla a diktovaly tempo utkání. Velké trápení bylo zejména v přihrávkách a v neproměňování vyložených šancí to bylo na konci rozhodující.

Jak již bylo zmíněno, byly to první prověrky a ukázaly, kde tým tlačí bota. Nutno podotknout, že hra měla spád a velmi dobrou energii a na tom chce určitě trenérka Ptáčková s týmem stavět. Děkujeme všem fanouškům za podporu a že jste si našli cestu do haly. Těšíme se na vás v sezóně ŽBL!

Tabulka ženského turnaje
  1. 1KS Sleza Wroclaw
  2. Levhartice Chomutov
  3. Young Angels Košice
  4. Hradecké lvice

Úvodní foto: Martin Fletcher