Redakce

Soustředění kategorií SCM

21.08.2022
Mladé Lvice U17 a U19 absolvovaly soustředění mimo Hradec Králové a to přesně ve městě našeho oblíbeného rivala, v Trutnově. V malém městě na kraji hor se Lvicím dostalo vše, co potřebovali. Od ubytování v pivovarském hotelu přímo v centru Trutnova, přes krásný park ideální na běhání, venkovní koupaliště, hřiště na beach volejbal, až po atletický stadion s nádhernou tartanovou dráhou. Hodnocení těchto dní si připravila členka realizačního týmu Kateřina Zavázalová.

Běhání a posilování v kopcovitém parku mezi stromy, na čerstvém vzduchu působilo na naše hráčky velice pozitivně. Stále se usmívaly a cvičily s velkým nasazením a hlavně nadšením. Skoky, běhy, štafety, agility a beach volejbal v písku posílily nejen kotníky a kolena, ale také poskytly pedikúru a masáž našich chodidel a to zcela zdarma. V hale jsme se nečekaně věnovali převážně basketbalových činnostem. Od IČJ, přes přihrávky, střelbu, hry až po jednoduché herní kombinace.

Soustředění proběhlo ve velmi pohodové atmosféře. Ačkoliv se muselo makat, užili jsme si i pohodové a relaxační chvíle.

Za zmínku stojí nádherná prohlídka místního pivovaru Krakonoš. Ačkoliv v první části, kdy jsme navštívili místnost s kvašením, se všem udělalo nevolno, tak zajímavé dotazy našich hráček udělaly z obyčejné prohlídky, neobyčejnou. Byl to velice naučně a příjemně strávený čas. Naši společnou fotku s chmelem řadíme mezi ty lepší a vzpomínkové.

Odpočinkový den jsme strávili úžasným výletem na nejvyšší bod našich hor, Sněžku. Výlet začal poklidnou jízdou autobusem do Pece a následně už bylo na našich nohách se dopravit nahoru. Ačkoliv jsme na začátku nasadili vyšší tempo, tak přestávka na Růžohorkách s občerstvením, dostala náš tep zpátky do normálu. Po uschnutí triček se opět vyrazilo směrem k vrcholu. Závistivé pohledy na kabinovou lanovku, která nás míjela každých 100 metrů, nám cestu moc neulehčovala. Nekonečné odpočítávání kamenných schodů, předbíhání a vyhýbání se kolemjdoucím nám dodávalo sebevědomí, že máme fakt dobrou kondici. Při příchodu na vrchol jsme neviděli nic. Miliony lidí ve všech směrech nám ani neumožnilo vytvořit vzpomínkovou fotografii s výhledem, tak aspoň u kapličky. Pocit zdolání vrcholu byl opravdu intenzivní. Všichni se s úsměvem na tváři připravovali na další cestu.

Po rychlé svačince jsme vyrazili zase dolů. Hodiny chůze jsme trávili povídáním o všech různých tématech. Cestu jsme si opravdu užili, plánovaný autobus jsme sice nestihli, ale za to jsme stihli místenkový autobus, který nás dopravil (některé sedící na schodech a v uličkách) v bezpečí zpět do Trutnova. Sláva nazdar výletu.

Po odpočinkovém dni byla potřeba trošku regenerace, kdy jsme po tréninkové jednotce navštívili venkovní koupaliště. Některé hráčky vyzkoušely i místní vodní atrakce, takže to bylo to velice osvěžující jak pro hráčky, tak i pro trenéry.

Byl to super týden a od pondělí se zase vidíme na značkách v naší milované domácí hale:-))