Redakce

Lvice U13 stříbrné

24.05.2022
Národní finále starších minižákyň se konalo minulý víkend v Praze a malé Lvice si ze závěrečného turnaje odvezly krásné stříbrné medaile.

Po dlouhé pauze jsme mohli konfrontovat herní dovednosti a basketbalový um s ostatními dívčími týmy z celé ČR. V Oblastním přeboru se potkáváme totiž s jediným dívčím týmem, a to se Studánkou Pardubice.

Na Národní finále jsme odjížděli se 14 hráčkami, z důvodu nemoci se omluvila Adélka Mlejnková. Do sestavy na poslední chvíli naskočila Nella Pencáková, hráčka ročníku 2011.

Ve skupině A jsme zcela bez problémů porazili pořádající BŠ Tygři Praha 69:28 a poté jsme si poradili se SBŠ Ostrava 59:45. Druhé utkání bylo velice tvrdé a urputné, Ostravanky neúprosně bojovaly do poslední minuty. Pro nás to byl druhý zápas během pár hodin, kdežto soupeřky naskočily naprosto čerstvé, a to se na naší hře mírně projevilo. Výhra o 14 bodů byla zasloužená a po vítězství ve skupině nás další den čekalo čtvrtfinále s DBaK. Soupeřky měly v první pětce sice výrazně vyšší hráčku, ale s tou si naše obrana velice dobře poradila. Výsledek 59:23 nás posunul do odpoledního semifinále se Sadskou. Věděli jsme, že Vosy jsou kousavé, rychlé a nebezpečné, ale dobrou obranou a proměňováním šancí hned od začátku klání jsme rozhodli utkání, dá se říct, hned v první osmiminutovce. Nedělní finále jsme si vybojovali výsledkem 73:50.
To, co se nám dařilo se Sadskou, bohužel nefungovalo na finálového rivala, USK Praha. Pražanky měly výškovou převahu v obou pětkách, hrály velice koncentrovaně a odhodlaně, podařilo se jim trhnout o pár bodů hned v první čtvrtině a pak svůj náskok pomalu a jistě navyšovaly. Se závěrečným klaksonem svítilo na tabuli skóre 60:36, což není úplně vypovídající o průběhu hry, ale musím sebekriticky uznat, že soupeřky ve finálovém utkání, byly lepší.

Po celou dobu turnaje hrála výborně Domča Pencáková, která získala ocenění i jako členka All star týmu. V druhé pětce byla tahounem Anetka Bohuslavová. Individuální ocenění zcela právem patří Emmče Černé jako nejužitečnější hráčce Hradeckých lvic. Za skvělou obranu musím vyzvednout Elis Naarovou, vtipné přihrávky a kolektiví hru Viki Volejníkovou, doskočené míče Emču Pospíšilovou a tah na bránu Anetku Šlechtovou, Káťu Javorkovou , Marťu Opovou a Emču Tomkovou. Velké dík patří Týně Vikové, Natálce Srchové, Anče Fejksové a Nellče Pencákové, že jako benjamínci skvěle doplnili svoje starší spoluhráčky a na hřišti se rvali jako opravdové lvice.

Holky děkuju vám všem. Velký dík patří i mé kolegyni a kamarádce Božence Páskové, která mi pomáhala a podporovala mě.


Dana Hroudná, trenérka U13