Redakce

Lvice jdou na giganta. Semifinále s USK má sloužit i jako příprava na boj o bronz

03.04.2023
Bitva o medaile začíná! Nejvyšší soutěž basketbalistek dospěla do semifinále play-off, ve kterém se představí také Sokol Hradec Králové. Svěřenkyně trenérky Romany Ptáčkové čeká série na tři vítězství s nejtěžším možným soupeřem - USK Praha. Úvodní duel se hraje dnes na palubovce vítěze základní části. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Žabiny Brno a Chomutov.

O tom, kdo by měl v sérii USK Praha – Sokol Hradec Králové postoupit do finále, netřeba dlouze přemýšlet a spekulovat. Celek z hlavního města je v Česku hegemonem posledních let a nemá v Chance ŽBL konkurenci. Předpokládá se tedy, že projde hladce do finálového souboje o titul.

Přesto se lvice pokusí s velikánem uhrát co nejlepší výsledky. Semifinále by mělo svěřenkyním trenérky Romany Ptáčkové posloužit k tomu, aby se kvalitně připravily na sérii o bronz, ve které by podle papírových předpokladů měly vyzvat chomutovské Levhartice.

Hradecký tým, jenž skončil po základní části šestý, ve čtvrtfinále vyřadil 3:0 na zápasy oslabený celek KP Brno. Suverén dlouhodobé fáze se příliš nezapotil se Slovankou a třikrát ji přejel drtivým rozdílem (113:35, 117:51, 114:31).