Zavázalová & Fišerová

Chance ŽBL začíná a Lvice se jdou rvát!

26.09.2023
Změny v týmu, nový hlavní trenér i dvojnásobné ukončení kariéry.

Bramborové medaile z ročníku 2022/2023 jsou minulostí, Hradecké Lvice se pečlivě připravovali již od začátku srpna a těší se na novou sezónu, která je za dveřmi. Už dnes přivítají na domácí palubovce soupeře z loňského semifinále play-off, brněnské Žabiny.

Loňský tým doznal větších změn, zdravotní důvody nedovolily pokračovat v kariéře Michaele Matuškové a Simoně Fišerové, s týmem se rozloučila také Alena Hanušová i Alžběta Levínská. Změnám v týmu Hradeckých Lvic budeme věnovat zvláštní článek. Těšit se můžete na rozhovory s novými Lvicemi a další zajímavosti.

Velkou změnou je i konec dlouholeté hradecké trenérky Romany Ptáčkové, která se bude naplno věnovat povinnostem reprezentační trenérky a jejíž místo zaujal Peter Bálint. K dispozici bude mít omlazený tým, jehož kostru tvoří reprezentantky Pamela Effangová, Klára Vojtíková s Kateřinou Zeithammerovou, doplněné reprezentantkami mládežnických kategorií. Pod Bílou věží zůstává i ukrajinská reprezentantka Tetiana Havrylchyk.

"Očekávám, že sezóna pro nás bude těžká, už jen proto, že chci dávat prostor mladým hráčkám, které se musí adaptovat na více zápasových minut i úroveň soutěže. Nicméně věřím, že odehrajeme dobrá utkání a tým v tabulce udržíme na pozicích na které jsou fanoušci zvyklí,“ shrnul představu o sezóně nový trenér Peter Bálint.

První utkání nové sezóny sehrají lvice dnes 27. 9. od 18:30 v hale na Eliščině nábřeží. Přijďte fandit!!! A nezapomeňte sledovat náš IG účet pro aktuální dění během zápasu.